Descobreix el patrimoni industrial

Masia Freixa de Terrassa
01/01/2021 - 31/12/2021 Comarques de Barcelona

Museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils, centres d’interpretació i diverses empreses t'esperen amb un munt d'activitats que no t'acabaràs mai. Descobreix el patrimoni industrial!

On?

Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya

 

Molt a prop teu, tot un món d'experiències per descobrir com es fan les coses.

La curiositat és un instint natural que ens permet explorar, conèixer, investigar i experimentar. És essencialment el que impulsa a les persones de totes les edats a buscar informació i a interactuar amb el seu ambient i el seu veïnatge. I és aquesta curiositat que moltes vegades ens fa demanar-nos  “com es fan les coses”?

Molt a prop de casa, et pots endinsar en una Catalunya diferent que t'ofereix l'oportunitat de satisfer i fer créixer la teva curiositat. On cada racó, cada vella fàbrica i cada municipi amaga un tresor que t'ajudarà a entendre com funciona el món i com és fan totes les coses. Com es converteix el blat en farina i la farina en diferents pastes. Com un floc de cotó és l’origen de la samarreta que portes. Com els minerals - d’on provenen molts dels objectes que utilitzem com la sal o el carbó, s’extreuen de les muntanyes. Com els grans de raïm es converteixen en cava,  les olives en oli i els draps vells en paper.

Tot això ho podràs fer amb TurismeIndustrial.cat, el portal online on es recullen les propostes de visites i experiències de la XATIC (Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya). I és que la descoberta del nostre patrimoni industrial va gairebé sempre lligada a la sorpresa, al coneixement i a experiències inesperades, noves i enriquidores. 

Museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils, centres d’interpretació i diverses empreses t'esperen amb un munt d'activitats que no t'acabaràs mai. No deixis passar l’ocasió i endinsat amb la família i els amics en una manera diferent d’entendre l’oci i les escapades pel nostre país. Perquè el turisme  contemplatiu està bé, però i si anem una mica més enllà i deixem volar la imaginació i la nostra curiositat?

Així que, si estàs pensant en viure una escapada diferent, gens massificada, no li donis més voltes. Entra a TurismeIndustrial.cat i tria què vols descobrir el proper cap de setmana o en les teves properes vacances.

 

 

XATIC - Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya

 Web

Documents adjunts

Al mapa

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.

 

 

 

 

Butlletins anteriors

Informació COVID-19
A conseqüència de la situació actual, és molt important que consulteu la web oficial de l'entitat responsable organitzadora de l'activitat per assegurar-vos que la informació és la més actualitzada i no ha patit canvis o anul·lacions d'última hora. A més, en els vostres desplaçaments i visites, sigueu responsables i recordeu de seguir les mesures de prevenció recomanades.