2 rutes del Vallès al Maresme


Entre el Vallès i el Maresme s'alça la Serralada de la Marina, un espai protegit entre grans nuclis urbans. Un lloc ideal per respirar una mica d'aire pur, fer exercici i des d'on les vistes sobre el mar i la comarca del Maresme són increïbles. Et proposem 2 rutes entre l'interior i la platja, entre el Vallès i el Maresme per gaudir de l'horitzó blau.

1. De la Roca del Vallès al Masnou

Última etapa del Meridià Verd, ruta de llarg recorregut per commemorar el 200 aniversari del sistema mètric decimal, entre els Pirineus i les platges del Maresme. Una excursió exigent de gairebé 5 hores de durada i que es pot fer tant a peu com en bicicleta de muntanya. L’itinerari comença a la Roca, on arrenca la pujada al Parc de la Serralada de la Marina, que s’ha de travessar al complet. A mida que fas camí, trobes estímuls com el Pla de la Surera, l’Ermita romànica de Sant Bartomeu de Cabanyes o el Dolmen de la Roca d’en Toni. El punt més alt de l’excursió, 492 metres, es troba a l’Ermita de Sant Mateu del Bosc, a Premià de Dalt on podeu visitar el museu d’història de la vila. I a partir d’allà, descens de 5 kilòmetres amb panoràmica de tot el Maresme fins la platja d’Ocata, al Masnou, on desemboca el Meridià Verd.

2. De Montmeló a Premià de Mar

Una segona alternativa per anar del Vallès al Maresme per la Serralada de la Marina és a través del Coll de la Creu d'en Boquet, sempre amb el mar a la vista en una ruta de gairebé 5 hores de durada i que també es pot fer tant a peu com en bicicleta de muntanya. Abans de començar a pujar, l’itinerari travessa Vilanova del Vallès i la Riera d’Ardenya. Després ja anireu en direcció al mar entre els boscos que queden als peus dels turons de Mas Miquel, Lloveres, Can Tàvec i Moreu. El punt més elevat de l’excursió és l’Ermita preromànica de Sant Salvador, que està adossada a la Masia de Can Boquet, un edifici civil de planta basilical igualment interessant. En aquest punt comença el descens que travessa Villassar de Dalt i acaba a la platja de Premià.


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.