5 àrees de pícnic a Osona


Et proposem 5 àrees de pícnic ben ombrejades per a gaudir dels dies llargs d'estiu i amb un paisatge espectacular i molta tranquil·litat durant tot l'any.

La Riera (Sant Pere de Torelló)

Està situada als afores de la població i és molt fàcil accedir-hi. Consta de 7 taules de fusta sota una arbreda que proporciona una molt bona ombra, 2 barbacoes i 1 lavabo portàtil. Està al costat del riu Ges, on hi ha la Font Riera i un pont romànic molt bonic. Hi ha un passeig senyalitzat per si tens ganes d'estirar les cames. Per a fer ús de l'àrea de pícnic s'ha de comprar un tiquet molt econòmic a la benzinera de l'entrada del poble. 
 
 

Embassament de Sau (Vilanova de Sau)

Al peu de l'embassament de Sau trobaràs aquesta bona àrea de pícnic que consta de 7 taules de fusta repartides en 2 espais. Sota cobert hi ha 3 taules i 2 barbacoes, un lloc ideal si el temps és inestable. A l'exterior, en un espai tancat i amb ombres, hi ha 4 taules més. Estan al costat de l'aparcament d'accés al pantà, on veuràs el famós campanar de Sant Romà de Sau; segons l'època i de com estigui de ple el pantà podràs veure més o menys aquesta església. 
 
 

Font de les Coves (Lluçà) 

Indret molt acollidor i fresc tot l'any, és una àrea de pícnic ubicada parcialment dins d'una balma. Té un total de 7 taules de fusta repartides per un espai en nivells diferents, 3 d'elles són dobles i 3 estan sota la balma. Hi ha 4 barbacoes, bancs i taules de pedra sense seients i la font que li dóna nom. Hi ha un petit camp de futbol. El gran atractiu del paratge fa que sigui un lloc interessant, tant si hi vols dinar com si només el vols visitar; val la pena. Si véns amb la canalla s'ho passaran d'allò més bé vivint aventures a la cova. 
 
 

Parc de les Set Fonts (Sant Julià de Vilatorta) 

Bonic parc urbà remodelat a la dècada dels anys trenta per l'arquitecte modernista Miquel Pallàs. El parc té un total d'11 taules (9 de pedra i 2 de fusta). La part més antiga del parc, on hi ha la font dels set brocs que li dóna nom, és molt bonica i gaudeix d'alguns racons realment encisadors; aquí trobaràs 3 taules de pedra disperses, un bar restaurant que obra de cara al bon temps, una glorieta, una bassa i molta ombra. A l'altre extrem del parc hi ha una zona de jocs infantils molt completa i al davant, un espai amb 8 taules (6 de pedra i 2 de fusta) que té molta ombra. Hi ha un centre d'informació de l'Espai Natural de les Guilleries
 
 

Parc Roqueta (Tona)

Parc urbà a l'extrem nord de la població. Hi trobaràs 5 taules, 2 de fusta i 3 de pedra, repartides per la part superior del parc; també té una àrea de jocs infantils i una pista de bàsquet. Hi ha una glorieta mirador des d'on veuràs la plana de Vic; a sota de la glorieta hi ha 2 barbacoes (1 és doble). El parc té molts arbres que a la primavera i a l'estiu et donaran una bona ombra. 
 
  • Aquest és un més d'una sèrie d'articles sobre les àrees de pícnic de les comarques de Barcelona, escrits per Marta Dachs, creadora del blog Som de pícnic.


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.