A galopar!


Des de la serra del Cadí fins a la costa mediterrània, als espais naturals de les comarques de Barcelona hi ha una varietat de paisatges que impressiona. Les pinedes del Maresme, els aiguamolls del Baix Llobregat, els penya-segats del Garraf, les vinyes del Penedès o les muntanyes abruptes del Berguedà són entorns magnífics que pots descobrir a peu, en bicicleta o, per què no, també a cavall. Amb un entorn ple d'itineraris senyalitzats i una oferta de turisme eqüestre de qualitat, què t'impedeix galopar? 

És igual que siguis un expert genet o que la teva formació hípica rondi el zero, recórrer els espais naturals a lloms d'un cavall és tota una experiència per als sentits. I no només pel punt de vista més elevat! Una eufòria especial envaeix a tothom que hi va al pas, al trot o al galop, i sembla que es percebin millor les aromes de la pastura, la temperatura de l'aire, els sons del bosc.

Si ets principiant, et serà molt fàcil de viure aquestes sensacions amb propostes d'un matí o d'una tarda, ja que hi ha moltes hípiques que organitzen excursions guiades per senders. Sortides que et permeten descobrir indrets màgics i tresors del patrimoni que et sorpredran després de qualsevol revolt. 

Si ets expert, també trobaràs propostes de rutes per passar uns dies a cavall, itineraris guiats per descobrir el paisatge i reviure trajectes oblidats que fins fa no tant eren molt concorreguts. Això sí, al final de l'etapa, tant a tu com al teu cavall us esperen allotjaments equipats amb tots els serveis i les comoditats per descansar de la jornada i preparar-vos per l'etapa següent. Entre Barcelona i Montserrat, el Camí Reial et proposa set dies de ruta entre boscos i paisatges increïbles a través del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. El somni de qualsevol amant de la natura!
 

  • Si t'agraden els cavalls, apunta aquesta cita en la teva agenda: l'últim cap de setmana de gener se celebra la Festa del Cavall del Lluçanès. Si vols més informació sobre aquesta fira tradicional dedicada al món dels traginers, consulta la pàgina web de l'Ajuntament de Perafita.


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.