Anem de pícnic amb transport públic


No tenir cotxe o no voler fer-lo servir no és un impediment per a gaudir d'un dia de pícnic. Et proposem 5 àrees de pícnic on hi pots arribar amb tren o amb autocar de línia. Som-hi, anem de pícnic!

Parc de la Quadra d'Enveja (Vilanova i la Geltrú)

A Vilanova i la Geltrú pots arribar amb tren o amb autocar de línia. Aquesta àrea és al límit nord-oest de la població i és dins un parc immens. A la part central hi ha 10 taules de fusta repartides de dos en dos en diferents pinedes, així que la majoria tenen ombra, i no tindràs mai la sensació de ser enmig de la ciutat. A l'extrem nord del parc hi ha l'ermita de Sant Joan i la torre d'Enveja, que formava part del castell de la Quadra d'Enveja. A l'extrem sud hi ha un bar, un petit camp de futbol, cistelles de bàsquet, una pista de patinatge sobre rodes, taules de tennis taula i una zona de jocs infantils. 
 
 

Parc Nou (el Prat de Llobregat)

Al Prat de Llobregat pots arribar amb el metro de la línia L9 Sud, i també amb tren i amb autobús. El parc és a l'extrem sud de la població i és molt gran. Té 57 taules de fusta repartides per la zona sud del parc, amb molta ombra i ben separades les unes de les altres. Tot i que hi va molta gent, sempre trobaràs alguna taula lliure. Hi destaca un original espai d'educació vial per a bicicletes, on els més petits gaudiran de valent. Té diferents espais de jocs infantils i molt d‘espai per a córrer, passejar o anar amb bici. També hi trobaràs un circuit de salut, camps de futbol, cistelles de bàsquet, lavabos i un bar amb terrassa. Un canal encantador travessa el parc i hi ha ponts petits que el creuen. És un espai molt agradable per a anar a passejar o per a passar el dia tant si tens criatures com si no. 
 
 

Parc de Francesc Macià (Malgrat de Mar)

A Malgrat de Mar pots arribar amb tren o amb autocar de línia. El parc, també de grans dimensions, és a l'avinguda de la Costa Brava. Les taules estan agrupades en tres punts, i en total n'hi ha més de 10. De vegades és complicat trobar-hi lloc, perquè s'hi fan moltes festes infantils, així que et recomanem anar-hi ben d'hora. Hi ha moltes zones de jocs infantils, alguns de tradicionals i d'altres més originals. Hi ha un camp de futbol, una pista per a monopatins i taules de tennis taula. Té molt d'espai per a passejar i, a més, hi ha una part del parc que és com un món de fantasia, on trobaràs diferents elements quotidians de mida gegant, com una goma d'esborrar o una sabata. 
 
 

Parc de la Font Gran (Taradell)

Parc urbà petit i bonic a l'extrem nord de Taradell. Hi pots arribar amb autocar de línia des de Vic (on s'arriba amb tren i amb autocar de línia).  Té 2 taules de pedra ben ombrejades al costat de la riera de Mansa. És un espai tranquil i acollidor per a gaudir de la calma, on podràs passejar i descobrir la preciosa font que li dóna nom.
 

Font de Sant Josep o dels Enamorats (Santa Maria de Palautordera)

Tot i que pertany a Santa Maria de Palautordera, l'àrea de pícnic es troba en un barri a tocar de Sant Celoni, des d'on és més fàcil arribar-hi. A Sant Celoni pots arribar amb tren o amb autocar de línia. És en un espai natural molt ombrívol i bonic, i tot i que les cases són a pocs metres no les veuràs perquè queda en un nivell inferior. Té 6 taules de fusta sota l'ombra d'uns plataners, situades en dues línies, però força separades. Hi passa una riera i té molt d'espai per jugar. La font és antiga i molt bonica, i tot i que està dedicada a Sant Josep, sempre se li ha dit dels Enamorats, perquè antigament els joves del poble hi anaven a festejar. A nivell de carrer hi ha un parc infantil, però no pertany a l'àrea de pícnic. 
 
  • Aquest és un més d'una sèrie d'articles sobre les àrees de pícnic de les comarques de Barcelona, escrits per Marta Dachs, creadora del blog Som de pícnic.
 


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.