Com anar a Vic amb transport públic


Visitar Barcelona i no fer una escapada a Vic és com viatjar a Londres i no veure Cambridge: una autèntica llàstima. Per molts motius diferents, però, sobretot, perquè la capital d’Osona és una de les ciutats medievals amb més encant de les comarques de Barcelona. Entrar a la catedral de Sant Pere, passejar pels carrerons del nucli antic, admirar la col·lecció d’art del Museu Episcopal, sorprendre’s amb la visió d’un temple romà del segle II i acabar degustant especialitats gastronòmiques locals a la Plaça Major és una experiència total que no t’hauries de perdre per res del món. I com la ciutat està molt ben comunicada amb transport públic, ni tan sols necessites tenir cotxe per plantar-te a Vic en una horeta. No et quedis sense conèixer-la!

1. Com anar de Barcelona a Vic amb tren

Viatjar amb tren és un dels mitjans de transport que et permet arribar a la teva destinació sense patir massa pel canvi climàtic. Així que utilitza el servei de Rodalies de Catalunya per anar a Vic! Si ho fas, podràs despreocupar-te de tot i centrar-te en gaudir d’aquesta ciutat màgica. Els trens que connecten Barcelona amb Vic són els de la línia R3 que van en direcció a Vic, Ripoll, Puigcerdà o La Tour de Carol. Pots pujar-hi a les estacions de Sants, Plaça Catalunya, Arc de Triomf, La Sagrera-Meridiana i Torre del Baró. El trajecte dura entre 70 i 80 minuts, depenent del tren que agafis. I pots consultar els horaris i la freqüència de pas al web de Rodalies de Catalunya.

2. Com anar de Barcelona a Vic amb autobús

T’estimes més viatjar amb autobús? La línia e12 de la companyia Sagalés compta amb tres parades a Barcelona (Estació del Nord, Carrer de Casp i Avinguda Meridiana) i una freqüència de pas que no implica llargues esperes, especialment de dilluns a divendres. El trajecte entre la parada de Meridiana i l’estació d’autobusos de Vic dura poc més d’una hora. La Plaça Major de Vic queda a poc més de 500 metres. 

3. Com anar de l’aeroport de Barcelona a Vic 

Vols arribar a Vic directament des de l’aeroport de Barcelona? Doncs tens dues opcions, en funció de la terminal a la qual arribis. Si el teu avió aterra a la terminal 2, et convé viatjar amb tren fins a l’estació Barcelona-Sants i, un cop allà, enllaçar amb la línia de Rodalies R3 en direcció a Vic, Ripoll, Puigcerdà o La Tour de Carol, ja que tots aquests trens tenen parada a l’estació de ferrocarril de la capital d’Osona. En total, trigaràs un parell d’hores, aproximadament. I si el teu avió aterra a la terminal 1, agafa el metro en direcció a la Zona Universitària, baixa a Collblanc, enllaça amb la línia de metro L5 en direcció Vall d’Hebron, baixa a La Sagrera i, un cop al carrer, camina tres minuts fins a la parada que té a l’avinguda Meridiana la companyia d’autobusos Sagalés. Puja al primer que passi en direcció Gurb i relaxa’t... En 60 minuts, més o menys, seràs a Vic! 


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.