Els mercats de la terra


La bona taula de la que gaudim a les comarques de Barcelona no seria possible sense els mercats de pagès que trobem a tots els pobles i ciutats. Són els millors aparadors de les nostres denominacions d'origen, del cava i els vins catalans, dels embotits i la cacera de les terres d'interior, dels bolets i les tòfones pirinenques, de les fruites del Maresme i les verdures del Baix Llobregat. Una varietat increïble de productes que pots adquirir directament, sense intermediaris, i que tens al teu abast molt més a prop del que et penses. Anima't a visitar-los! 

Mercat de productes agraris de Manresa. En aquest mercat de la capital del Bages s'hi poden trobar especialitats que són difícils de localitzar en altres poblacions. Els venedors s'ubiquen a la plaça Europa, la muralla del Carme i la plaça del mercat, de dilluns a divendres.

Mercat de Vic. Si t'agraden els mercats amb animals vius, verdures acabades de collir i els millors productes artesans, acosta't qualsevol dimarts o dissabte a la plaça major de Vic. No et quedaràs impassible! Entendràs perfectament perquè els veïns de la comarca d'Osona es mostren tan encantats de poder-hi fer les seves compres. 

Mercat de Calaf. Cada dissabte, la plaça dels arbres i el raval de Sant Jaume d'aquesta històrica població de l'Anoia s'omplen de parades amb tresors gastronòmics de tot tipus. El mercat, conegut per la popular llegenda d'Apel·les Mestres, és el lloc ideal per a l' intercanvi de receptes i secrets de cuina des del segle XIII.

Mercat del Parc Agrari del Baix Llobregat. El Parc de la Torreblanca, un espai natural situat entre els municipis de Sant Joan Despí i Sant Just Desvern, acull cada diumenge un mercat amb fruites i hortalisses conreades per pagesos locals. L'oferta d'aliments ecològics és cada vegada més important i demostra el desig de molts productors de respectar els ecosistemes al màxim.  

 


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.