Fes de paleontòleg!


Descobreix el ric patrimoni paleontològic que s'amaga a les comarques de Barcelona. Vine i fes un viatge fascinant en el temps geològic. Jaciments de conservació excepcional on podràs descobrir esquelets, ossos, ous, mamífers i fins i tot, petjades de dinosaures! Recursos que t'ajudaran a entendre l'evolució de la nostra ascendència.

Et proposem començar  per la riquesa que et depara l'entorn d'Hostalets de Pierola, a l'Anoia. Una de les zones més importants de la paleontologia a Catalunya i al món. Un dels territoris més rics en fòssils de primats de l'època del Miocè i on es va fer la troballa més important en l'estudi de l'evolució dels homínids: el Pierolapithecus catalaunicus, també conegut com a Pau. Vine i endinsa't en l'apassionant món dels fòssils. Visita el Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica d'Hostalets i gaudeix d'una pila d'activitats com ara tallers on els més menuts podran ser paleontòlegs per un dia o visitar l'exposició "Una finestra al Miocè" on tocaràs fòssils amb més de 12 milions d'anys. I no et perdis fer en família les P@leo_rutes. Una nova aventura interactiva per aprendre, jugar i despertar el teu jo més científic. Tres itineraris multimèdia que et permetran retrocedir 12 milions d'anys i endinsar-te en l'ecosistema del Miocè.

Continua el recorregut viatjant a 65 milions d'anys endarrere. En aquesta ocasió, desplaçant-te al Berguedà, a Fígols, al jaciment de Fumanya. Una antiga explotació de carbó a cel obert on s'han descobert milers de petjades, ossos i ous de dinosaures. Un dels jaciments amb restes de fòssils de dinosaures del Cretaci Superior més importants d'Europa i declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. T'animem a participar a les visites guiades que organitza el Museu de les Mines de Cercs, les quals et permetran aprendre com era la vida dels dinosaures a casa nostra fa 65 milions d'anys. 

I acaba el viatge pel món de la paleontologia al Museu de l'Institut Català de Paleontologia (ICP) a Sabadell. On et convertiràs en paleontòleg reproduint quatre investigacions reals de l'ICP, visitaràs un laboratori de restauració de fòssils, veuràs la realitat virtual amb fòssils en 3D i gaudiràs d'audiovisuals que recreen els paisatges de fa 66 milions d'anys.

 


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.