La bona vida


Els burgesos modernistes serien nou-rics, però sabien el què es feien: van ser ells qui van posar de moda les cases d'estiueig, els balnearis, les col·leccions artístiques i l'alta cuina. Però avui som nosaltres els qui podem fruir amb la seva visió de la vida! Especialment al Vallès Oriental, una comarca on hi ha moltes maneres confortables de gaudir del temps lliure.

La Garriga és un dels pobles del Vallès Oriental que convida a admirar-ne les esplèndides mansions construïdes a cavall dels segles XIX i XX per la nova burgesia. Plenes de detalls i històries amagades, et recomanem que facis l'itinerari 'Vila termal i d'estiueig': t'assabentaràs de tot i podràs visitar l'Illa Raspall, un conjunt de quatre palauets modernistes únic a Catalunya. 

La història dels balnearis de Caldes de Montbui també està molt lligada a la burgesia. Sí, és cert que la tradició termal d'aquesta vila es remunta a èpoques romanes, però no ho és menys que el seu punt àlgid es va viure amb el Modernisme: va ser llavors quan es van construir els confortables balnearis que avui ens continuen atraient gràcies a la força sanadora de les seves aigües. T'interessa més la bellesa de l'ànima? Apropa't al Museu Thermalia i ressegueix la vida de Manolo Hugué: la passió col·leccionista d'aquest escultor noucentista és admirable! 

T'agradaria rematar aquesta ruta pel Vallès Oriental amb un arròs caldós amb bolets del Montseny, un caneló farcit de carbassa de Sant Feliu de Codines o un rostit de vedella amb peres? Cap problema: a la comarca hi ha molts restaurants que fusionen l'amor burgès per la cuina delicada amb la rotunditat pagesa. Agrupats sota la plataforma ‘Cuina VO', la seva proposta defensa les virtuts gastronòmiques d'un territori ric en productes singulars de qualitat extrema.

 

  • Un paradís de les compres al bell mig del Vallès? La Roca Village hauria fascinat als clients de l'arquitecte Manuel J. Raspall i als amics d'en Manolo Hugué...


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.