Postals de les terres del vi


Els amants del turisme del vi afirmen que les comarques de Barcelona són un autèntic paradís. I ho diuen perquè, en els darrers anys, s'han ideat moltes activitats que permeten descobrir els paisatges de les diferents denominacions d'origen i, al mateix temps, tastar els vins que s'hi elaboren. Propostes interessants que lliguen el territori amb el món del raïm. Les vols conèixer? 

La DO Penedès és la que ofereix una major varietat d'activitats turístiques per descobrir els secrets del vi i el cava. A Vilafranca del Penedès, per exemple, et pots prendre una copa a dalt de tot del campanar de la basílica de Santa Maria o creuar les portes d'uns cellers que són autèntiques joies de l'arquitectura modernista. I a Sant Sadurní d'Anoia t'encantarà fer una ruta teatralitzada que et transporta a l'època de la fil·loxera o visitar el Centre d'Interpretació del Cava

Si el Penedès és la Denominació d'Origen més gran, la DO Alella n'és una de les més petites. Però petit, per un cop, no vol dir insignificant. A Teià pots visitar el celler romà de Vallmora, un jaciment que demostra que la vinya es conrea en els vessants de la Serralada de Marina des de fa més de dos mil anys. I a Alella, a mitjans de setembre, pots gaudir de la Festa de la Verema i apuntar-te a qualsevol dels magnífics tallers de tast i maridatge que s'hi organitzen.

Les activitats que proposa la DO Pla de Bages faran les delícies de tots aquells que vulguin un contacte més directe amb la terra i passar una estona inoblidable entre vinyes. Grans i petits poden col·laborar en les feines del camp o recórrer a peu la ruta de les barraques i les tines de pedra seca, unes construccions de pedra que van aixecar al segle XIX els pagesos de la zona per facilitar les tasques agrícoles. 

 

  • T'agrada caminar? A les comarques de Barcelona hi ha diferents itineraris senyalitzats per poder fer senderisme entre vinyes


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.